¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Ensurt a l'Estació de França

Ha passat a les 7:15, quan un tren procedent de Sant Vicenç de Calders ha xocat contra el topall final de l’Estació de França. El tren accidentat havia passat l'última inspecció el 18 de juliol i el maquinista, de 31 anys d'edat, compta amb set anys d'experiència

Es desconeix perquè aquest Civia ha impactat contra el topall de la via 11 de l’estació. Els viatgers he anaven en el tren han explicat que han notat un fort sotrac i que la pitjor part se l’han endut els que hi anaven a peu dret.  RENFE ha explicat que no entrarà a valorar cap hipòtesi sobre les causes del sinistre fins que no es tanqui la investigació que s’ha obert. Agents de la divisió de Transport de Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a l'Estació de França  per investigar el que ha passat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha dit avui que ha pogut parlar amb el maquinista i que les seves explicacions serviran com un element més de judici a l'hora de saber quins han estat les causes.  El conseller ha detallat que el tren estava frenant quan s'ha produït la col·lisió, fet que ha qualificat d''afortunat', ja que si no hagués estat així, 'hauríem tingut un accident de conseqüències realment greus'. 'El problema ha estat que (el tren) no ha pogut frenar totalment per evitar el contacte', ha afirmat Rull, qui ha afegit que l''efecte acordió' produït en els primers tres vagons i el descarrilament del tren 'van ser una conseqüència i no la causa de l'impacte'.

Mossos d'Esquadra

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que el tren accidentat havia passat totes les inspeccions que contempla el seu pla de manteniment, l'última el passat 18 de juliol. També ha destacat que el maquinista, de 31 anys d'edat, compta amb set anys d'experiència.

Fèlix, un dels passatgers del tren sinistrat, explica com ha viscut l'accident

Aitor Álvarez (Cadena SER)

Aitor Álvarez (Cadena SER)

Aitor Álvarez (Cadena SER)

L'últim comunicat d'Emergències de la Generalitat parla de 40 persones ateses, amb un ferit greu, 18 menys greus (entre ells el maquinista) i 20 de lleus.

La majoria dels passatgers ferits han estat atesos a peu d'andana pels serveis d'emergències, i en els casos més greus han estat traslladats a centres hospitalaris per ambulàncies medicalitzades.

Segons testimonis presencials, l'accident no ha arribat a interrompre el moviment de trens a la resta de les vies, encara que les andanes adjacents al tren afectat han quedat tancats amb cintes de seguretat.

La Generalitat ha activat l'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril -Ferrocat- a causa de l'accident.

També l'Ajuntament de Barcelona ha activat el seu Protocol d'Actuació per Múltiples Víctimes.

A l’Estació de França s’han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i també el president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona, entre d'altres autoritats

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?