¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

110 euros, una nit d’hotel a Barcelona

La creixent demanda turística a Barcelona juntament amb la moratòria de llicències hoteleres, dispara el preu mitjà que paga l'usuari per habitació. En un any, ha augmentat en 14,6 euros situant-se en els 110 euros de mitjana

El sector està pendent de la turismofòbia creixent a la ciutat i la consultora especialitzada Magma HC alerta que si les agressions contra el turisme pugen de to molts visitants podrien plantejar-se visitar altres ciutats menys hostils.

Bruno Hallé, soci director d’aquesta consultora, explica que "esta turismofobia va a tener un impacto a medio y largo plazo en Barcelona porque la gente, al final, se mueve por ciudades deseadas y si Barcelona es una ciudad no deseada donde uno no se siente bienvenido, pues cambia de ciudad y se irá a otra donde el turista es más bienvenido, como Oporto, Lisboa o Málaga. Es un problema grave y la administración debería tomar medidas contundentes"

Per ara, un estudi realitzat per les consultores Magma HC i STR, constata que la tendència és la contrària. L'ocupació hotelera a Barcelona va ser superior al 87 per cent en els primers sis mesos de 2017 i el preu que paguen els turistes per habitació va augmentar un 15 per cent. Seria la conseqüència de la creixent demanda i de la moratòria de llicències hoteleres, que d'altra banda, podria comportar una pèrdua de qualitat del turisme que visita la ciutat amb l'augment d'altres tipus d'allotjaments, com els pisos turístics.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?