¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Barcelona activa el pla d'actuació per onada de calor en fase d'alerta

Especial atenció als sense sostre i a les persones més vulnerables

()

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el pla d'actuació per onada de calor en fase d'alerta per prevenir els seus efectes sobre la salut i les persones.

Així, mentre la temperatura no remeti de nou per sota del llindar d'alerta, estan actius els operatius específics en la via pública i preventiu d'atenció als col·lectius més vulnerables.

Un dispositiu de professionals coordinats pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) surt al carrer en les franges de més calor per repartir aigua a les persones sense sostre i informar-los de la possibilitat d'utilitzar els espais climatitzats durant les hores de més calor.

Aquests professionals alerten també als serveis d'emergències mèdiques en cas de detectar alguna persona en situació de risc pels efectes de la calor.

L'operatiu preventiu per a les persones vulnerables consisteix en què els serveis de teleassistència, atenció domiciliària i els centres de serveis socials realitzen tasques d'informació específica relacionada amb la situació de risc meteorològic, acompanyades d'un seguiment i control sistemàtic de les persones considerades fràgils.

En aquells casos en què es considera convenient, s'activen mesures per evitar que les persones amb més risc surtin al carrer en les hores del dia de més calor, a través de la concessió puntual de menjars a domicili, el lliurament de ventiladors o l'atenció personalitzada a domicili.

D'una altra banda, i també amb l'objectiu d'evitar l'estada al carrer de les persones fràgils, s'activen mesures de permanència o prolongació de les activitats als centres climatitzats com residències d'avis, centres de dia per a persones grans, i per a persones discapacitades. S'incorpora, en el seu cas, el dinar i el sopar.

L'activació de la fase d'alerta suposa intensificar les mesures d'informació i seguiment de col·lectius vulnerables que, de manera ordinària, activa l'Ajuntament de Barcelona entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Durant tot aquest període s'ofereix a la ciutadania un servei telefònic permanent (900 70 30 30) i es fa difusió dels possibles efectes d'una onada de calor i d'un conjunt de recomanacions per prevenir-los.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?