¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Un fitxer amb la religió, la vida sexual o la ideologia de la Guàrdia Urbana

L'Agència Catalana de Protecció de dades ha donat llum verda a aquest controvertit fitxer, arvixant una denúncia dels principals sindicats que ho consideren una intromissió a la vida privada dels agents. L'ajuntament haurà de rectificar i només podrà demanar aquesta informació si els agents estan sent investigats per Asumptes Interns del cos.

L'ajuntament de Barcelona podrà preguntar i emmagatzemar la religió, vida sexual, creences, ideologia o ètnia dels agents de la Guàrdia Urbana. L'Agència Catalana de Protecció de dades dóna llum verda a aquest fitxer, després que els principals sindicats van denunciar l'abril aquest registre.

L'Agència Catalana de Protecció de dades veu congruent que la unitat d'Afers interns del cos pugui recopilar i emmagatzemar aquestes dades, i dóna permís a l'ajuntament a engegar la creació d'aquest fitxer, que porta quatre mesos paralitzat.

Els sindicats de la Guàrdia Urbana asseguren que en aquest dictamen, on s'arxiva la denúncia, també han aconseguit una victòria. Ja no es podrà preguntar a tots els agents, com es plantejava, sinó que només es podrà fer a aquells que tinguin una investigació interna en marxa. Els sindicats també fan una crida als agents perquè no contestin aquestes preguntes, ja que és un dret constitucional.

La UGT recorda que ells es van querellar contra la creació de la base de dades, així que caldrà estar atents a la resposta dels jutges.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?