¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El fong de la pericularia causa pèrdues d'entre el 20 i el 50 per cent als camps d'arròs del Delta

L'han fet proliferar les altes temperatures i la Unió de Pagesos reclama una valoració urgent de danys i que s'autoritzi l'ús de l'únic fitosanitari específic contra aquest fong

Imatge d'arxiu d'una màquina segant arròs en un camp del Delta de l'Ebre. / ()

Els arrossaires del Delta de l’Ebre es troben en alerta per la proliferació del fong de la pericularia, que ja ha provocat pèrdues importants en molts camps.

Segons la Unió de Pagesos, les pèrdues són d’entre un 20 i un 50 per cent de la producció, depenent de la varietat d’arròs. En algunes zones, però, la pèrdua de producció podria fregaria el 90 per cent.

“De moment podem dir que la varietat d’arròs sendra no s’ha vist afectada, però en la resta de varietats ha hagut afectacions importants, depenent del moment i l’estadi en que l’ha agafat el fong”, explica Rafel Verdiell, responsable de Sectors Agrícoles de la Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre.

La pericularia i s’ha expandit per les elevades temperatures de les darreres setmanes. Aquest fong ja havia provocat problemes en campanyes anteriors.

Però enguany, els productors s’han trobat amb el problema afegit que no s’ha pogut emprar l’únic producte fitosanitari específic que combatre’l. Per això demanen al ministeri d’Agricultura que l’autoritzi a partir de l’any vinent.

Demanem al ministeri d’Agricultura que agilitzi els tràmits i posi totes les facilitats per poder tornar a utilitzar aquest producte, si no, amb l’actual escenari de canvi climàtic, ens trobarem cada vegada més amb situacions com aquesta”, alerta Verdiell.

El sindicat agrari també reclama al departament d’Agricultura de la Generalitat que faci una valoració ràpida de les pèrdues perquè els afectats puguin reclamar indemnitzacions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?