¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Les desigualtats segueixen notant-se amb força, segons l'observatori municipal

Aquesta radiografia social de Barcelona també assenyala que els joves que no tenen estudis universitaris es poden multiplicar per 10 depenent del barri

L'últim observatori municipal de Barcelona constata que segueixen notant-se amb força les desigualtats entre els diferents barris. Tot i que l'atur ha baixat lleugerament, en sectors com la Zona Franca o Ciutat Meridiana hi ha cinc vegades més aturats que a Sarrià o a Pedralbes.

Aquesta radiografia social de Barcelona també assenyala que els joves que no tenen estudis universitaris es poden multiplicar per 10 depenent del barri.

A la Vila Olímplica, Pedralbes, o Sant Gervasi més de la meitat del barri té estudis superiors, mentre que a Baró de Viver, Ciutat Meridiana o Zona Franca aquesta taxa no supera el 5%.

Tot i que no hi ha tanta diferència com en l'ensenyament, en l'atur es repeteix aquesta radiografia dels barris. A la Zona Franca, i Ciutat Meridiana tenen el doble de desocupats que la mitjana de la ciutat i cinc vegades més que Pedralbes, Sarrià o El Tibidabo. De mitjana, al districte de Sarrià - Sant Gervasi no sobrepassen el 6% d'aturats. A tibidabo o Pedralbes l'atur és pràcticament inexistent, del 3%, mentre que als districtes de Nou barris l'atur arriba al 15%.

El districte de Sant Andreu segueix sent on es registra l'atur de més llarga durada. A la Verneda, gairebé la meitat dels aturats ho són des de fa més d'un any.

Cal dir però, que respecte l'any passat l'atur als barris més empobrits ha millorat entre 2 i 3 punts.

Una altra dada de l'indicador és sobre el preu de l'habitatge. Barceloneta segueix sent el barri amb els lloguers més cars, i el metre quadrat puja dos euros respecte l'enquesta anterior, als 18 euros per metre quadrat.

Aquest cop la Vila Olímpica es posiciona en segona posició en preu de lloguer, superant Sarrià, on cada metre quadrat costa 16 euros. De mitjana, el lloguer està als 12 euros per metre quadrat, molt per sota del que costa Baró de Viver, a Nou Barris, que no arriba als 4 euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?