¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

2 milions d'euros per formar adolescents que ni estudien ni treballen

Preocupen especialent zones com el Besós o Ripollet, on es duplica la taxa d'abandonament escolar de la mitjana catalana

Una aula en una imatge d'arxiu / ()

La Diputació de Barcelona invertirà prop de 2 milions d'euros per formar adolescents i joves que han deixat d'estudiar i tampoc troben feina (els ni-nis). En alguns municipis de la demarcació, la taxa d'abandonament escolar es duplica respecte la mitjana catalana.

Aquest pla vol incentivar aquests joves, que en la majoria de casos no han acabat la ESO, que tornin a les aules. Tenen dues estratègies: o bé un curs per accedir al grau mitjà, o que aprenguin un ofici que els ajudi a trobar feina.

Rafa Homet, diputat d'educació, assegura que la clau serà fer grups reduïts "perquè es podrà fer una atenció més individualitzada i fer èmfasi en aquelles competències on hi ha mancances".

Per fer-ho es contractaran 200 mestres i educadors socials, per atendre, es calcula, prop de tres mil joves. Preocupen especialent zones com el Besós o Ripollet, on es duplica la taxa d'abandonament escolar de la mitjana catalana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?