¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Escocesa canvia pisos de luxe per habitatge públic

L'Ajuntament de Barcelona ha comprat al Banc Santander 3 parcel.les d'aquest recinte industrial del Poblenou exercint el dret de tanteig

Part del recinte de La Escocesa, al Poblenou / ()

L'Ajuntament de Barcelona és ja el propietari de pràcticament tot el recinte industrial de La Escocesa. Avui ha comprat al Banc Santander la meitat d'aquest conjunt de naus industrials, situat al Carrer Pere IV del Poblenou, en les que s'havien projectat més de 80 pisos de luxe. En el seu lloc es farà habitatge públic, equipaments i s'ampliaran els espais de creació cultural que ja existeixen en aquest àmbit.

El consistori ha exercit el dret de tanteig que li permet la llei perquè aquest recinte és un Bé Cultural d'Interès Local i ha pagat 10 milions d'euros, una xifra que, segons el consistori, és molt més baixa que el preu de mercat.

La tinent d'alcalde, Janet Sanz, ha explicat que l'operació busca, entre d'altres coses, evitar que els preus dels pisos expulsin els veïns del barri. Diu Sanz que "on hi havia projectats per part de la iniciativa privada 81 habitatges de luxe, ara sabem que hi haurà habitatge públic" i altres equipaments que tindran una repercussió positiva en un barri que està sotmès a molta pressió.

En la mateixa línia, el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha explicat que aquesta compra contribueix a la lluita contra l'anomenada gentrificació, el fenomen que descriu l'expulsió dels veïns dels seus barris.

El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que l'adquisició d'aquests espais de La Escocesa permetrà sumar nous espais dedicats a la creació cultural. A la Nau Johnson, on ara ja hi ha una fàbrica de creació, se li sumarà la Nau Fonseco, que té façana al carrer Bolívia. Collboni ha assegurat que "l'economia creativa es la que pot oferir més oportunitats de futur a molta gent de la ciutat".

Amb aquesta adquisició, l'Ajuntament ja té la pràctica totalitat del recinte de La Escocesa, li falta només un 7 per cent de la superfície que està en mans de la Sareb.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?