¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

L’heroïna, un problema veïnal, de seguretat i de salut

Els veïns del Raval no són els únics que pateixen les conseqüències de la proliferació dels pisos de traficants d’heroïna. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana tenen més dificultats per combatre el tràfic de droga al barri i Salut Pública no pot tenir dades reals del consum d'heroïna

Imatge d'una de les protestes dels veïns contra els 'narcopisos' del Raval / ()

Al Raval, l'heroïna es ven principalment en pisos i no al carrer. I ara, molts consumidors també es punxen en aquests pisos controlats per traficants i en la majoria de casos, ocupats. Aquests punts de venda estan portant molts maldecaps als veïns del barri, que des de fa setmanes surten al carrer cada nit per denunciar la situació i que aquest dissabte es manifestaran davant la seu del districte.

Però els veïns no són els únics perjudicats per aquest fenomen. La policia i les autoritats sanitàries també tenen més entrebancs.

Abans, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana vigilant portals sospitosos i enxampant consumidors amb la droga a sobre, tenia suficients indicis perquè un jutge els autoritzés per intervenir aquests punts de venda. Però ara aquests consumidors ja no porten la droga a les butxaques.

També tenen més dificultats els professionals de Salut Pública, que admeten que les xifres de xeringues recollides als carrers del Raval (més de 1.000 al mes, segons dades provisionals) i les visites A la narcosala Baluard (3.500 mensuals) ja no són del tot representatives del consum d'heroïna al barri perquè hi ha gent que compra i es droga només en aquests pisos i no els veuen.

Segons expliquen fonts policials, bona part d'aquests traficants són dominicans, però també de països de l'est i Pakistan. I els consumidors són principalment autòctons, gent d’Europa de l'Est, o italians. Entre els autòctons, s’estan detectant persones que vénen des d’altres punts de l’àrea metropolitana per comprar i consumir heroïna al Raval.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?