Últimas noticias Hemeroteca

"Si la participació és molt baixa, el sobiranisme quedarà aparcat una bona temporada"

Artur Mas, a SER Catalunya, reconeix que "la participació en el referèndum ha de ser netament superior a la de 9N"

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a la Cadena SER, ha afirmat que "si es prenen decisions unilaterals no és per ganes, sinó per absència de l'Estat". En aquest sentit assegura que "passat l'1 d'octubre, el primer que es farà el seu guanya el sí, és oferir negociacions a Madrid, a Brussel·les i a totes les capitals del món". Encara que adverteix que "si la reacció de l'Estat és de bloqueig, és 'no hi ha res de què parlar', això no pararà els processos catalans".

Artur Mas, sobre la necessitat d'establir o no un mínim de participació, adverteix que això hagués estat possible en cas d'un acord amb el govern de Rajoy, "però no donaran ales i avantatge als que boicotegen el referèndum i per això no es fixa un límit de participació ". Amb tot, diu ser dels que pensen que "la participació ha de ser netament superior a la del 9-N i si és molt baixa, el tema sobiranista queda aparcat per una bona temporada"

I l'expresident també diu que "estem amb la majoria, que en el moment que supera el 50 per cent ja és àmplia. Els del no farien el mateix. I si diem que el 51 per cent no és suficient, ¿el 49 per cent ho és per a bloquejar-ho tot?"

Mas assenyala que "la implementació del resultat no es farà en un sol dia, però en un sol dia es guanya la independència".

Segons l'expresident, no ha tingut "cap discrepància amb Puigdemont en els últims 18 mesos" i en l'última crisi del govern català "no es va apartar a ningú. A tots els consellers se'ls va oferir seguir".

Artur Mas afirma que no vol tornar a ser candidat a President. Si són autonòmiques, "és evident que no" i que "si has fet un pas al costat, ho has fet i al que fet, pit. El meu paper ara és un altre, el d'ajudar i no estar en primera línia prenent decisions". 

Respecte al seu paper en la campanya, "serà tan actiu com es em demani, sense posar pals a les rodes".

Mas també ha parlat de corrupció i ha afirmat que "el partit que està esquitxat per casos de corrupció és CDC i no el PDeCat i jo presideixo el PDeCat. La meva persona és una altra història, tot i que sempre he recordat que les meves responsabilitats a Convergència no eren comptables. I en el judici del cas Palau no m'han cridat ni com a testimoni".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?