¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Veïns i transportistes rebutgen l'acord per prohibir el pas dels camions per la N340

El moviment veïnal que talla setmanalment la N340 seguirà amb les protestes i acusa els polítics de treballar per beneficiar els interessos de la concessionària de l'autopista

Imatge d'arxiu de la carretera N340 tallada durant una protesta per reclamar solucions a l'elevada sinistralitat de la via. /

Comencen a arribar les reaccions a l'acord polític anunciat aquest dilluns perquè a partir de l'1 de gener els camions s'hagin de desviar obligatòriament per l'autopista AP-7 entre les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona per descongestionar la N340.

Mentre que el l'àmbit polític es parla d'acord, els transportistes i els veïns que reclamen l'aixecament de les barreres dels peatges carreguen contra la mesura.

SENSE RENUNCIAR A L'A7

S.C.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, el socialista Enric Roig, avala l’acord sobre les bonificacions a l’AP-7, però com un “primer estadi” per seguir treballant per millorar la mobilitat al territori ebrenc.

Roig ha recordat que aquest estiu el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre ja va acordar donar suport a aquesta opció sempre que no suposés renunciar a altres reivindicacions.

“Que no impliqui en cap moment que s’aturi la construcció del traçat de l’autovia A7 al seu pas per les Terres de l’Ebre”, ha advertit Roig.

I ha afegit que es segueix reivindicant la construcció a l’AP-7 d’un tercer carril des de Vilaseca fins a l’Ebre, “entenent que ara amb la mesura de les bonificacions per als camions s‘incrementarà el trànsit amb l’AP7 i, per tant, els dos carrils actuals seran insuficients”.

La plataforma veïnal "Prou! AP7 Gratuïta ja!, que fa gairebé dos anys que talla setmanalment la carretera N340 a les Terres de l'Ebre per reclamar l'aixecament de peatges, rebutja frontalment l'acord per desviar els camions per l'autopista.

Els veïns creuen que és un acord que l'únic que fa és prohibir la circulació lliure dels camions i afegir despeses als transportistes. Llorenç Navarro, portaveu del moviment veïnal, també acusa la classe política de treballar per afavorir només els interessos de la concessionària de l'autopista.

Existeix el dret a poder circular lliurement pels espais públics, però ara sembla que ja no perquè sembla que es vol beneficiar determinats interessos econòmics”, rebla.

S’hauria d’haver treballat per tenir millors infraestructures i per recuperar una via pública (l’autopista AP-7) que pertany a tots els veïns i veïnes. Aquesta mesura només beneficiarà a l’empresa concessionària”, ha lamentat el portaveu veïnal.

El moviment veïnal ebrenc retrau que, tot i que ara es desviaran els camions, a la N340 es mantindran les 11 rotondes projectades i una doble línia continua de desenes de quilòmetres. Per tot plegat, es seguiran fent els talls setmanals de la N340. El proper, aquest dijous a les set de la tarda.

Per la seua banda, els transportistes critiquen que se'ls criminalitzi i defineixen la mesura com un nou impost.

Els camions tindran prohibit l'accés a l'N340 des de Penyíscola i fins a l'Hospitalet de l'Infant i des d'Altafulla i fins a Vilafranca, i seran derivats per l'AP7, on tindran un descompte del 43% del cost del peatge.

Els transportistes reclamen més bonificacions i posen com exemple La Rioja, on arriben fins el 75%. Josep Lluís Aymat, secretari general de la FEAT, ha assegurat que se'ls està aplicant “un nou impost”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?