¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El nou curs escolar comença a l'Ebre "amb normalitat" i 134 professors més

El sindicat majoritari en el món de l'ensenyament, USTEC-STES, puntualitza, però, que al territori ebrenc encara falta un centenar més de professors perquè la situació torni als nivells d'abans de les retallades

Pla general dels alumnes de l'escola Sant Àngel de Camarles a punt d'entrar a l'escola el primer dia de classe. / ()

El curs escolar 2017-2018 ha començat amb normalitat i sense incidents destacable als centres públics de les Terres de l’Ebre, segons ha informat el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Un curs amb 26.353 alumnes i que experimenta un descens dels alumnes a primària i un increment a secundària.

La directora dels serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, ha destacat l’increment en 134 professors de la plantilla als centres ebrencs.

Un increment que permet reduir ràtios. A primària la ràtio queda en 12,3 alumnes per professor i a secundària, en 8,3 alumnes.

La directora de serveis territorials també ha valorat que s’ha més que doblat el pressupost destinat a obres de millora i manteniment dels centres educatius del territori i que es situa en prop d’un milió 225 mil euros.

Tornant a les ràtios, el sindicat USTEC-STES, majoritari al món de l’ensenyament, ha reconegut positivament l’increment del nombre de professors. Però recorda que encara no s’ha arribat a recuperar la plantilla que hi havia abans de les retallades.

Xifren en un centenar el número de professors que caldria afegir a les Terres de l’Ebre perquè la situació torni als nivells d’abans de les retallades.

Des d’USTEC es recorda que aquest increment de professors ha estat possible gràcies a la pressió i a les reivindicacions sindicals i s’ha lamentat que un any més alguns professors interins de les Terres de l’Ebre o hagin conegut a quin centre estaven destinats fins el passat divendres 8 de setembre, és a dir un dia abans de l’inici del curs.

El sindicat també recorda que alguns dels acords que es van signar el passat 31 de gener amb el departament d’Ensenyament segueixen sense complir-se.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?