¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Movem Tortosa reclama posar agents cívics als carrers per combatre l'incivisme i millorar la neteja a la ciutat

A través d'una moció, també es demana una ampliació i millor distribució de les papereres que hi ha als carrers de la ciutat

Una de les papereres que es poden trobar al carrer Moncada del nucli antic de Tortosa. /

Movem Tortosa reclama la creació a la ciutat de la figura dels agents cívics, que tot i no tenir capacitat sancionadora, recorren ja els carrers d’algunes ciutats per informar la ciutadania sobre les normatives municipals i per fer pedagogia sobre la necessitat de col·laborar per mantenir nets els espais públics.

Movem Tortosa farà la petició en format de moció al proper ple municipal.Aquest grup municipal de l’oposició ja fa temps que denuncia amb campanyes l’estat dels carrers, on creu que falta manteniment i més neteja.

Jordi Jordan, portaveu de Movem, atribueix aquesta brutícia al fet que el contracte de la neteja de la ciutat fa dos anys que està prorrogat, i també a l’incivisme ciutadà. Jordan afirma que l’equip de govern municipal, del PDECAT i ERC, hauria de fer més perquè la ciutat estigui neta.

Creu que la creació de la figura dels agents cívics seria un bon inici. “Més enllà de les sancions, que ja s’estan imposant per exemple amb el tema dels excrements dels animals, pensem que la vessant de l’educació ha de ser continuada”, reflexiona Jordan.

No pot ser que es faci una campanya cada 10 anys, cada tres anys o cada quatre anys; sinó que hauria de formar part del dia a dia de l’ajuntament a nivell estratègic i tot i així mai tindrem una ciutat neta al cent per cent. Però si no fem res sí que no la tindrem mai”, afegeix el portaveu.

La moció que presentarà Movem Tortosa també reclama a l’equip de govern una ampliació i redistribució de les papereres que hi ha als carrers de la ciutat.

El grup municipal ha analitzat la situació i estat de les més de 400 papereres que hi ha al nucli urbà de Tortosa i ha conclòs que el problema rau en el fet que hi ha carrers i zones de la ciutat on no n’hi ha prou.

Per això demana que es millori la distribució i que també es prioritzi la instal·lació de papereres amb cendrers o que permetin reciclar papers i plàstics.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?