¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

DEBAT D'ORIENTACIÓ

El Govern vol acabar el vial de Sant Julià

L'obra tindrà un cost de 8,5 milions d'euros i es descarta de moment el túnel de Rocafort

()

La finalització del Vial de Sant Julià tindrà un cost de 8,5 milions d'euros i podria ser una realitat a finals del 2019.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha explicat que aquestes obres tindran un cost inferior a l'inicialment previst, en concret 22,5 milions d'euros menys. Això sí, replantejant el procediment inicial.

De les dues fases pendents, el tram 1, que correspon a un nou pont i una rotonda sobre l'actual pont de Fontaneda, no pateix canvis. En canvi, s'ha optat per posposar la construcció del túnel de Rocafort i fer un vial per l'altre costat del riu només fins a l'alçada del carrer Isidre Valls, on els vehicles tornaran a enllaçar amb l'avinguda Francesc Cairat per la carretera actual fins al túnel de la Tàpia. En el nou tram desdoblat, la circulació de pujada es farà per Francesc Cairat i la de baixada es farà pel nou vial.

Martí s'ha mostrat convençut que aquesta solució contribuirà a evitar els embussos de trànsit a Sant Julià, i alhora mantenir una certa activitat a la parròquia, evitant que quedi aïllada.

Martí també ha parlat de l'heliport nacional, sobre el qual ha lamentat que altres forces polítiques vulguin aprofitar les inquietuds que genera entre part de la població en benefici propi. Així mateix, s'ha referit a l'aeroport d'Andorra-La Seu, i s'ha mostrat convençut que serà el primer aeroport d'Espanya en operar amb GPS.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?