¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Juncker: “Si un dia hi ha un sí a la independència, ho respectarem, però haurà de tornar a entrar a la UE”

Declaracions del president de la Comissió Europea a Euronews

Jean Claude Juncker ahir va posar l'accent en l'obligació de complir les sentències judicials i el PP i el PSOE li van agrair.

Avui ha volgut precisar que el debat, en si mateix, és democràtic, i que si un dia el sí guanyés un referèndum, s’entén que amb el vistiplau de l'estructura de l'Estat, la Comissió ho respectaria i Catalunya hauria de tornar a demanar l'ingrés a la Unió: "Sempre hem dit que en aquest tema seguiríem les decisions del Tribunal Constitucional i del Parlament espanyol. Però és evident que si un sí a la independència de Catalunya es produís un dia, respectaríem la decisió. Però Catalunya no podrà l'endemà ser membre de la Unió. Hauria de passar per un procés d'adhesió igual al que han viscut els països que van arribar a la Unió l'any 2004".

És una declaració que Juncker no ha fet davant de cap plenari, sinó en una entrevista amb internautes, on li han preguntat "És el mateix que hauria de fer Escòcia?" i ell ha respost "Sí, el mateix que hauria de fer Escòcia i Luxemburg del nord si es separés de Luxemburg del sud"

El cert és que ha estat necessari un aclariment posterior per concretar les paraules de Juncker. I és que la revista Politico titulava "Jean-Claude Juncker envia un missatge positiu de la Comissió als independentistes catalans"

El matís ha arribat  des del compte de Twitter de la Comissió Europea, que ha detallat que el seu president "havia estat clar: cal respectar la decisió del Tribunal Constitucional espanyol i el resultat d'un referèndum només pot ser acceptat si es compleix aquesta condició":

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?