¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Barcelona inicia una campanya per frenar els missatges d’odi

Després dels atemptats del 17 i 18 d’agost, la xarxa antirumors ha detectat un increment de comentaris islamòfobs a xarxes socials

Barcelona ha posat en marxa la campanya “#NoComparteixoRumors” per frenar els missatges d’odi a les xarxes socials. L’Ajuntament i les entitats que la impulsen han explicat que després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, van detectar un increment dels missatges islamòfobs a Twitter i Facebook, però també als grups de whatsapp. I que això els ha portat a posar en marxa aquesta iniciativa per frenar la propagació d’aquests missatges.

La campanya dona una sèrie de recomanacions als ciutadans que reben o detecten un missatge d’odi. La primera és que s’informin si tenen dubtes sobre la veracitat d’allò que està llegint i que, un cop constatat que és fals, no ho comparteixin. Per a més, demanen també que els ciutadans actuïn. És a dir, que denunciïn els missatges que puguin ser delicte d’odi i que desactivin la resta.

Jose Peñín de la Xarxa Barcelona Antirumors, explica que s’ha de ”frenar aquest silenci i dir que no ens agrada el que ens han enviat i que no continuarem difonent aquests missatges” i fins i tot “convidar aquella persona a informar-se bé”.

La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, ha afegit que “no podem permetre que consignes com #StopIslam siguin trending tòpic a una ciutat com Barcelona” que és “solidària i responsable i que està cohesionada”.

L’Ajuntament i les entitats de la xarxa antirumors asseguren que Barcelona ha reaccionat bé després dels atemptats, que no s’han detectat incidents greus més enllà de comentaris islamòfobs a través de les xarxes socials. Tot i això, expliquen que alguns membres de la comunitat islàmica perceben algun recel en les relacions quotidianes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?