SANDRO ROSELL

Hisenda acredita la trama defraudatòria de Rosell

Hisenda acredita la voluntat de defraudar a la hisenda pública en les societats controlades per Sandro Rosell segons consta en un informe de l'Agència Tributària a què ha tingut accés la SER, informe incorporat a la documentació lliurada per la Policia i la Guàrdia Civil a l'Audiència Nacional el passat 25 de maig.

Uptrend (Nova Jersey)

El frau és palmari en el cas de Uptrend Developments, constituïda a Nova Jersey (EUA) el 2006.

I igualment el frau està acreditat en el cas del soci únic de Uptrend: la Fundació Regata de la qual eren propietaris Sandro Rosell i Joan Besolí.

Uptrend, amb comptes a Andorra (Andbank), va gestionar els amistosos de la selecció del Brasil el 2009 contra Itàlia, Estònia, Anglaterra i Oman.

Rosell va optar per societats limitades (Uptrend) i per fundacions privades a Panamà "que permeten la seva utilització amb finalitat d'ocultació i defraudació tributària"

Societats que "generen opacitat respecte a la identitat dels socis que en no ser coneguts per les autoritats fiscals dels EUA no podria ser facilitada la identitat en cas de requeriment"

D'acord amb l'extracte de Aubank, Rosell -a través d'Uptrend- va ingressar 968.332 euros pels esmentats partits amb beneficis de gairebé 340.000 euros, que no van ser degudament declarats a Hisenda en primera instància.

 Fundació Regata (Panamà)

Les fundacions d'interès privat com l'esmentada, diu l'Agència Tributària, "permeten l'opacitat respecte als fundadors i beneficiaris reals".

A més, destaca la "centralització dels cobraments i pagaments d'Uptrend a un compte bancari a Andorra".

Són societats que "no tenen la infraestructura suficient" per a l'organització de partits. I la "circumstància indicativa d'absència d'infraestructura" és que l'administrador (Rosell) tenia "residència habitual a Barcelona".

"No consten despeses d'empleat, ni de telèfon ni de subministraments" a les esmentades empreses que funcionen com "oficines virtuals".

Uptrend i el seu únic soci formal, la Fundació Regata, no tenen infraestructura i persegueixen la "ocultació i defraudació tributària"

 Bonus Sports Marketing va pagar la campanya

També en aquesta societat, a criteri d'Hisenda, consta el "desviament i domiciliació de despeses particulars del seu administrador i soci (Rosell) el que suposa un frau fiscal tant en la societat com en la persona física".

És a dir que "mitjançant la domiciliació de despeses particulars a una societat s'obté de forma impròpia i fraudulenta un seguit d'avantatges fiscals"

Rosell va tenir el 90% de BSM i la seva dona la resta, fins al 24 de maig del 2011, quan la societat va ser venuda a una entitat libanesa controlada per Shane Ohanessian.

Destinada a l'organització d'esdeveniments, drets d'imatge i esportius, BSM va acumular actes d'Hisenda.

Es dóna la circumstància que "BSM, durant els exercicis de 2009, i 2010, i enquadrats en el denominat projecte FCB, va satisfer despeses pròpies de la campanya electoral"

En concret es va finançar la campanya per un import de 1.012.254 euros dels quals 553.635 van ser refacturats, percebent i comptabilitzant com a ingressos, "a entitats relacionades amb les persones que formarien part de la seva junta directiva" amb el que es pot considerar que van finançar part de la campanya electoral.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?