Els primers alcaldes s'acullen al seu dret de no declarar

El fiscal no deixa a Marc Solsona argumentar-ne els motius, aquest no ha signat l'acta

L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala, a l'arribada a la plaça de davant del jutjat de la Seu d'Urgel, citat per la Fiscalia de Lleida per anar a declarar /

Ja han anat a Fiscalia els primers alcaldes citats a Catalunya per haver signat un decret d'alcaldia en suport del referèndum de l'1 d'octubre, i tots tres són de Lleida, tots tres del PDeCAT. Tant el d'Oliana, Miquel Sala, com el del Pont de Suert, José Antonio Troguet, com el de Mollerussa, Marc Solsona s'han acollit al seu dret de no declarar.

MIQUEL SALA (OLIANA). S'ha acullit al dret de no declarar en la seva compareixença a Fiscalia / RÀDIO LLEIDA

Puntual a les 10, l'alcalde d'Oliana, ha entrat a declarar davant la Fiscalia de la Seu d'Urgell. Ha estat ràpid, un quart d'hora. Per què l'alcalde Miquel Sala, d'aquest municipi de 1.800 habitants s'ha acollit al seu dret de no declarar. Fiscalia li ha ensenyat documentació de suport al referèndum, ell diu, que en tot cas ha de declarar davant el Jutge.

El mateix parer ha mantingut l'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, citat a les 11 del matí a les mateixes dependències de la Seu. Els han acompanyat a les dependències de la Seu, un centenar de veïns, amb crits de "votarem".

MARC SOLSONA (MOLLERUSSA) explica que s'ha negat a declarar davant la fiscalia i que no ha pogut explicar els seus motius / RÀDIO LLEIDA

A les 12 del migdia, ho ha fet un altre alcalde lleidatà, el de Mollerussa, Marc Solsona, en aquest cas davant la Fiscalia Superior de Catalunya a Barcelona per la seva condició d'aforat al Parlament, i també acaronat per la presidenta del Parlament de Catalunya, entre els veïns que l'han acompanyat. Solsona s'ha negat a respondre a les preguntes de la Fiscalia, però tampoc ha pogut ha pogut exposar els seus motius, ja que el fiscal no li ha permès argumentar res més ni que constés en acta la seva motivació. Per això, Solsona no ha signat l'acta.

A la seva sortida ha dit que considera que no ha comès cap delicte i que, en tot cas, hauria de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui el cités a declarar, ja que ja hi ha obertes causes per l'1-O.

Són els primers dels 32 alcaldes de moment citats a Lleida, i els primers de tot Catalunya a passar per Fiscalia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?