La Fiscalia demana còpia del 'Decret d'adhesió al referèndum' signats pels alcaldes

Oliana, Almacelles, Alpicat, Tàrrega, Aitona, Guissona, Serós i Bellpuig.. són alguns dels ajuntaments que aquest matí han rebut la visita de la Guàrdia civil amb aquest requeriment.

La Fiscalia, ha demanat als secretaris de 31 ajuntaments de Lleida informació relacionada amb l'1 d'octubre .

Es tracta dels ajutaments en què els seus alcaldes van ser citats a declarar per la Fiscalia de Lleida, després de la signatura del decret d'adhesió al referèndum i de la signatura de la carta que els adreçava el president Puigdemont per la cessió d'espais municipal . Com que tots van acollir-se al seu dret de no declarar, -a excepció de tres, que directament ja no van comparèixer- la Fiscalia vol tenir constància del decret que van signar.

En la petició de documentació que la Fiscalia, a través de la policia judicial de la Guàrdia Civil, ha adreçat en mà als secretaris dels ajuntaments, els ha demanat que lliurin als agents, una  “còpia autèntica del decret d’alcaldia" que van signar els respectius alcaldes (alguns d’ells el van firmar el dia 7 de setembre, altres posteriors) en suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya convocat pel proper diumenge dia 1 d’octubre, i, també “qualsevol altra resolució, ofici o comunicació subscrita també per l'alcalde/a, confirmant la disponibilitat a facilitar els locals” per a ser utilitzats com a espais de votació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?