A VIVIR CASTELLÓN

Vilafamés recupera l’antic camp d’aviació

El camp d’aviació es va construir l’any 1937 pel govern de la segona republica espanyola i el seu objectiu era actuar com a ferramenta de recolçament aeri

El projecte també inclou la realització d’un documental sobre el Camp d’Aviació i l’edició d’un llibre /

L’ Ajuntament de Vilafamés ha iniciat les obres de recuperació de l’antic camp d’aviació de la localitat, el qual es va utilitzar durant la guerra civil espanyola. Un projecte que té com a principal meta la recuperació de les diferents àrees de la infraestructura, com el refugi antiaeri, les trinxeres, els refugis ximples, la torre de transformació, i el mateix camp d’aviació.

El coordinador dels treballs, l'arqueòleg José Albelda, ha explicat al programa ‘A vivir que son dos días Castellón’ quina història hi ha darrere de l’antic camp d’aviació i els projectes turístics que desenvoluparan en ell. Segons Albelda, el camp d’aviació es va construir l’any 1937 pel govern de la segona republica espanyola. El seu objectiu, “era actuar com a ferramenta de recolçament aeri quan començà el front a estar estabilitzat en Aragó i en la batalla de Terol. Llavors, era necessària una xarxa de camps d’aviació que feren que els avions de caça i els bombarders estigueren més a prop del front. Els republicans van tindre el control del camp d’aviació des de 1937 fins al final de la guerra, i ja en juny i juliol de 1938 va quedar en mans de la legió Cóndor”.

El projecte, finançat per la Generalitat Valenciana amb un pressupost de 80.000 euros, també inclou la realització d’un documental sobre el Camp d’Aviació i l’edició d’un llibre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?