Últimas noticias Hemeroteca

Sant Miquel 2017 encara el futur agrari amb optimisme tot i la crisi de la fruita

La producció d'oli a la DOP Garrigues augmentarà un 40 per cent gràcies a la pluja del setembre, cosa que pot fer disparar-se fins als 5 milions de quilos. La maquinària agrícola també viu un moment de remuntada, especialment en l'exportació.

Josep Maria Jové (DOP Garrigues), Josep Maria Codina (ActelGrup); Oriol Oró (Director Fira Lleida) i Joan Gomà (Mecanocamp). /

La 63 edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida, amb 315 expositors, 10 menys que l'any passat per l'absència dels tractors, vol ser la fira de l'optimisme i les bones perspectives. Això malgrat que el certamen se celebra després d'un estiu amb moltes protestes dels pagesos per la crisi dels preus de la fruita de pinyol, que també ha tret tractors al carrer en la inauguració del certamen.

Les innovacions tecnològiques, el sector de l'oli, i la maquinària agrícola, són claus en aquesta fira, que ocupa 64 mil metres quadrats.

El retorn de la DOP Garrigues a Sant Miquel, l'empenta de les exportacions i la presentació de noves varietats de conreus fan pensar que serà un bon moment per al sector. I això ho podrien notar els expositors. Oriol Oró, director de la Fira. "El sector agrari sí que pateix dificultats però veiem que la tendència positiva que hi ha en l'economia en general fa que tinguem perspectives bones" també en l'àmbit agrari. De fet a la Fira ja fa temps que es nota aquesta millora.

Oli i maquinària agrícola

Després d'un bon any per a les vendes d'oli, les perspectives per aquesta propera campanya, pel que fa a la producció, són millores que les de l'última campanya gràcies a les pluges d'aquest setembre.

La DOP Garrigues, que un cop superada la crisi arran de les gelades del 2001, torna a Sant Miquel, preveu un increment de la collita de fins al 40%. Josep Maria Jové, membre del consell regulador de la DOP afirma que "venim certificant d'entre els 2-3 milions de quilos d'oli i enguany esperem -a 30 dies de començar a collir-  podriem arribar als 5 milions de quilos".  No hi haurà tractors exposats a Sant Miquel però sí maquinària agrícola, que segueix apostant per l'exportació. També hi ha millores en les vendes del mercat intern, com certifica. Joan Gomà, de Mecanocamp.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?