El rei acusa Puigdemont de“deslleialtat inadmissible”

El rei acusa Puigdemont i el seu Govern de situar-se “d’una manera clara i rotunda al marge del dret i de la democràcia” i referma el “ferm compromís de la corona amb la Constitució i la democràcia”

El discurs extraordinari de Felip VI ha estat per carregar contra el Govern català i per afirmar que “cal assegurar l’ordre constitucional”. El rei, que reconeix que són “moment difícils, però els superarem”, ha parlat de conducta irresponsable de les autoritats catalanes que “s’han situat al marge del dret i la democràcia” i els acusat de “deslleialtat inadmissible” I els acusa de dividir: “Avui la societat catalana està fracturada i enfrontada”

El monarca ha estat clar: “Cal assegurar l’ordre constitucional” i d’adreçat als catalans per remarcar que “vivim en un estat democràtic que ofereix les vies constitucionals perquè cadascú pugui defensar les seves idees dins de la llei”

Felip VI ha tingut paraules per als catalans no independentistes: “No estan sols ni ho estaran. Tenen la solidaritat de la resta d’espanyols i la garantia absoluta de l’Estat de dret”

El rei remarca que “els nostres principis democràtics són forts i són sòlids” i el “ferm compromís de la corona amb la Constitució i la democràcia”.

Cap referència a la vaga general d’avui ni a l’actuació policial de diumenge. De fet, tampoc cap referència al referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?