Pla per garantir els drets de les dones trans que exerceixen la prostitució

L'Ajuntament de Barcelona formarà els agents de la Guàrdia Urbana i als treballadors socials i sanitaris per assegurar una atenció correcta a aquestes persones

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un pla per garantir el dret de les dones trans que exerceixen la prostitució. La idea és oferir formació a aquestes persones perquè puguin millorar la seva situació laboral tant si volen deixar el treball sexual com si no.

Però no només això, el consistori també els oferirà assistència legal en casos de discriminació i vulneració de drets. I la regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat que també es farà formació específica als treballadors de l'administració (especialment als agents de la guàrdia urbana, personal sanitari i treballadors dels serveis socials) perquè sàpiguen com atendre aquestes persones.

Sabrina Sánchez, treballadora sexual, ha explicat que en la majoria de Centres d'Atenció Primària no saben com fer-los una targeta sanitària amb un nom diferent al que tenen al DNI i que el personal mèdic els tracta diferent quan saben que són prostitutes. Diu Sánchez que quan el metge o un infermer els pregunta a què es dediquen, normalment menteixen.

La majoria d'aquestes mesures s'aplicaran l'any que ve dins d'un programa que s'ha anomenat "Carolines" que és el nom que als anys 30 es donava als transvestits al barri del Raval.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?