Últimas noticias Hemeroteca

Un jutjat de La Seu d'Urgell investiga el director i dos mestres d'una escola per incitació a l'odi arran de l'1-O

Un fill de guàrdia civil hauria patit "humiliacions, insults i agressions"

El Jutjat d'Instrucció número 1 de La Seu d'Urgell ha obert una investigació contra el director i dos mestres d'una escola de l’Alt Urgell per un possible delicte d'incitació a l'odi, en l’àmbit escolar, arran del referèndum de l'1-O.

Segons les denúncies interposades a la Comandància de la Guàrdia Civil de la Seu, “es relata pels progenitors de diferents alumnes, diferents comentaris realitzats per professors , i actituds emparades pel director del centre”.

L’aute del jutge continua dient que segons es relata en la denúncia d’un alumne del centre “hauria patit humiliacions, insults, i inclús agressions al ser la seva mare membre de la Guàrdia Civil”, cosa que coneixien la resta d’alumnes i professors”.

Segons el jutge, podria ser que diversos professors i el director "incitessin de manera directa els seus alumnes, d'edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d'autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l'odi, l'hostilitat o la violència contra grups o associacions".

Els pares de diversos alumnes van denunciar divendres passat a la caserna de la Guàrdia Civil de la localitat els comentaris realitzats per diversos professors, així com "actituds emparades pel director".

El jutge ha demanat que s’informi sobre les activitats dutes a terme per aquest centre escolar, el 3 d’octubre, l’endemà de l’’aturada de país’ el dia 3 d’octubre. El jutge ha citat els denunciants a declarar el proper 18 d'octubre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?