La policia local d'Alcarràs denuncia la Guàrdia Civil per una pintada contra Puigdemont

Els van "enxampar" a la carretera de Vallmanya. Al ferm es llegeix "Puigdemont, nunca mais"

La Policia Local d'Alcarràs (Segrià) atribueix a la Guàrdia Civil una pintada que està feta a l'asfalt de la carretera L-800, al quilòmetre 7,5 on es pot llegir 'Puigdemont nunca mais' i també hi ha dibuixada una bandera espanyola. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Miquel Serra, d'ERC, la policia local feia la seva ruta habitual dissabte a la nit pel terme municipal quan va veure un cotxe amagat de la Guàrdia Civil i quan s'hi van atansar van encendre els llums blaus i van marxar del lloc. Aleshores van detectar la pintada i ara s'ha redactat un informe que es traslladarà a Carreteres de la Generalitat, que és la titular de la via i qui haurà de decidir si es presenta o no denuncia.Serra està convençut que la pintada l'han feta alguns dels molts agents de fora que han vingut aquests dies d'altres parts de l'estat que "es creuen el que es fan i son activistes" per que accions d'aquest tipus ''un professional no les fa'', i afegeix que aquesta circumstància ja la van poder detectar el passat dia 1 d'octubre quan eren víctimes de les càrregues i molts agents, mentre ''ens apallissaven'', ens posaven de manifest la seva discrepància política.

MIQUEL SERRA. La Policia Local d'Alcarràs atribueix a la Guàrdia Civil una pintada contra el president Puigdemont / MERCE MARCH (RÀDIO LLEIDA)

Serra ha traslladat als responsables de la caserna de la Guàrdia Civil que hi ha al municipi, que habitualment acull uns 6 agents i les seves famílies, que trenquen relacions institucionals amb el cos, arran dels fets del ú d'octubre. Això no vol dir, ''que no estiguem al seu costat quan ens necessitin i que es conviurà amb les seves famílies, que tenen nens que van a l'escola amb els nostres''. Aquesta decisió no té res a veure amb la pintada de dissabte i l'ha va prendre l'alcalde el dia 3, després de les càrregues durant el dia del referèndum. 

L'Ajuntament d'Alcarràs té previst celebrar demà dimecres un Ple on es declararà persona non grata la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el rei espanyol Felip VI pel ''menysteniment que han tingut cap al poble català''

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?