¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Menors estrangers dormen a Fiscalia perquè la Generalitat no té on allotjar-los

El govern català reconeix el problema i assegura que aquest mes obrirà un nou espai a la Ciutat de la Justícia per atendre aquests joves

()

La Fiscalia de Menors ha denunciat que des d’aquest mes de juliol, a la Unitat de Menors de Mossos, de l'edifici F de la ciutat de la Justícia, s'hi retenen fins a tres nits nois que no han comès cap delicte. Són joves que han emigrat a Catalunya i que es posen sota custòdia de la policia perquè un forense els ha de determinar l'edat que tenen.

En realitat, s'hi haurien d'estar el mínim temps possible, com a màxim 24 hores. Però un cop es determina que són menors d'edat, en comptes de passar a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) estan dormint fins a tres nits a comissaria, en alguns casos en matalassos a terra a la sala d'espera de la unitat de menors de la Fiscalia, per falta de places disponibles per part de la Generalitat.

El govern reconeix el problema, i assegura que el sistema protector de la infància està saturat perquè aquest estiu s’ha triplicat l'arribada de menors estrangers que venen sols. Alguns centres estan sobreocupat malgrat que les places s’han ampliat amb 150 pisos assistits.

Fonts de la DGAIA han explicat a SER Catalunya que fins i tot s'han obert d'urgència tres cases de colònies perquè aquests joves hi puguin viure de manera temporal. Però tot i així, la situació segueix enquistada. Per aquest motiu, a finals d'octubre, obriran un nou equipament a la ciutat de la justícia que ha de permetre que, mentre aquets nois esperen viure en un centre normalitzat, puguin ser atesos de manera diferenciada als que han comès algun delicte. Aquí se'ls permetrà menjar calent, cosa que a la fiscalia no poden fer, i sortir al carrer amb un educador.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?