Les obres de la Sagrera es reprendran al novembre

El projecte dels accessos a l’estació encara no està a punt i es començarà executar a primers del 2018

()

Les obres de l'estació de la Sagrera de Barcelona es reiniciaran el mes que ve. Aquest és el calendari amb el que treballen els tècnics de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i de l'Ajuntament. Fa gairebé 4 anys que no res no es mou als terrenys de la futura estació.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va assegurar el passat més d'abril, després de reunir-se amb l'alcaldessa, Ada Colau, que les obres de la llosa, de la base de l'estació, es reprendrien a partir del tercer trimestre d'aquest any. Necessitaven uns mesos per determinar quina part de les obres s'havia executat realment perquè una auditoria havia detectat que l'obra certificada no quadrava amb la que realment s'havia fet. I a més s'havien de pactar les noves condicions amb les constructores. Mig any després, s'estan tancant ja els darrers serrells.

Per això, fonts d'Adif i de l'Ajuntament de Barcelona han explicat a SER Catalunya que la previsió és que les màquines tornin a treballar en la base de l'estació el mes que ve. Altra cosa és el projecte dels accessos a la nova estació que encara no està a punt i això farà que aquestes obres no comencin fins l'any que ve.

Des d'abans de l'estiu, s'està avançant és la construcció del nou col·lector de Prim, una gran claveguera que ha de passar per sota de les noves vies. I el que va per més llarg és l'estació de Sant Andreu Comtal perquè les obres s'han de tornar a licitar.

El ministre de Foment, va assegurar abans de l'estiu que treballen amb l'objectiu que la Sagrera estigui acabada en el tercer trimestre del 2020. Fonts d'Adif reconeixien que aquesta data era molt optimista i des de l'Ajuntament demanen que les obres comencin i ja no s'aturin més.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?