Últimas noticias Hemeroteca

ERC i PDeCat s'ofereixen a Colau com a alternativa del PSC

Alfred Bosch i Xavier Trias demanen a l'alcaldessa de Barcelona que trenqui el pacte amb els socialistes perquè "són còmplices necessaris de la repressió"

Els presidents del Grup Demòcrata i d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias i Alfred Bosch, en roda de premsa conjunta / ()

El PDeCat i Esquerra Republicana han incrementat en els darrers dies la pressió sobre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perquè trenqui el pacte de govern amb el PSC. Ja ho van fer divendres a la comissió de presidència i avui aquestes formacions independentistes fan un pas més oferint-se com a alternativa als socialistes. Proposen directament "un acord de país a l'Ajuntament de Barcelona" per "defensar les institucions catalanes" davant de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En una carta conjunta publicada avui a La Vanguardia, els presidents del Grup Demòcrata i d'Esquerra Republicana, Xavier Trias i Alfred Bosch, consideren que el PSC és "còmplice necessari de la repressió" que està aplicant el govern espanyol sobre Catalunya, especialment des de l'1 d'octubre. Diuen que amb el suport a l'aplicació de l'article 155, els socialistes han passat a formar part "del nucli dur de l'estratègia de repressió contra Catalunya" i que en aquestes condicions no pot continuar formant part del govern de la ciutat.

En l'escrit, Xavier Trias i Alfred Bosch proposen directament a Colau que trenqui amb el PSC i s'ofereixen "a parlar del que calgui per defensar les institucions catalanes". I diuen que estan disposats a parlar d'una cord de país a l'Ajuntament de Barcelona del que haurien de formar part "els que estem d'acord que no es pot atacar Mossos, mitjans públics, institucions catalanes i el Govern legítim de Catalunya".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?