La crisi política afecta l'economia local de l'àrea de Barcelona

Els alcaldes metropolitans asseguren que l'activitat comercial i industrial ha baixat i temen que es tradueixi en una pèrdua de llocs de treball

Representants municipals de l'AMB, entre ells, el segon tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el 25 d'octubre de 2017 / ()

Els alcaldes de l'àrea metropolitana de Barcelona han mostrat la seva preocupació pels efectes que la crisi i la incertesa política està generant en l'economia local. Expliquen que no tenen xifres concretes, però que s'ha notat una caiguda de vendes en els comerços, que hi ha inversions que s'han paralitzat i que el turisme s'ha ressentit.

En una reunió celebrada aquest matí per impulsar l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic, els alcaldes han expressat la seva preocupació per la situació actual. Temen que això es tradueixi en una pèrdua de llocs de treball i una menor contractació de cara a la campanya de Nadal.

L'alcaldessa de l'Hospitalet del Llobregat, Núria Marín, assegura que les conseqüències s'estenen "com una taca d'oli" i que només transmetent seguretat es pot frenar aquesta caiguda d'activitat.

El vicepresident econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Jaume Collboni, explica que els alcaldes intenten donar un missatge de tranquil·litat, assegurant que els ajuntaments funcionen. I afegeix que la convocatòria d’eleccions per part del President de la Generalitat ajudaria a acabar amb aquesta incertesa.

L'àrea metropolitana de Barcelona està formada per 36 municipis i representa més de la meitat del PIB català.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?