Últimas noticias Hemeroteca

La llei de drets i deures dels pacients tira endavant per unanimitat

El consell general ha aprovat la llei de drets i deures dels pacients i la història clínica compartida

El Ministre de Salut, Carles Alvarez Marfany, en un moment del debat al Consell General. / ()

La llei de drets i deures dels pacients tira endavant per unanimitat. El consell general ha aprovat la llei de drets i deures dels pacients i la història clínica compartida. Un text que tots els grups parlamentaris han assegurat que servirà per tirar endavant la reforma sanitària.

El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha assegurat que la llei serà beneficiosa tant per al pacient, com per al sistema sanitari en conjunt. També ha volgut destacar que amb aquest text es dóna més seguretat jurídica tant als pacients com als professionals, i que aquests podran treballar de manera coordinada.

En la mateixa línia s'ha pronunciat DA, el seu conseller Antoni Missé, ha destacat el pas que suposa en la reforma sanitària i en la seva eficiència.

Una llei en la qual els liberals, segons ha explicat la consellera general, Carine Montaner, espera que serveixi per contenir la despesa sanitària, com és el cas de la duplicitat de proves. Així i tot, la consellera liberal ha lamentat que arribi tard, i que així s'hagi perdut l'oportunitat de contenir abans la despesa sanitària. Un altre punt que ha criticat és que no s'hagi aprovat dues lleis, un de drets i deures del pacient i un altre sobre la història clínica compartida.

Des del PS, la consellera Rosa Gili, ha destacat el treball realitzat en comissió, però ha lamentat que no s'hagi recollit el dret a rebre un tractament digne o l'autorització prèvia del pacient en cas d'accedir a la seva història clínica.

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha lamentat que no s'hagi aprofundit en certes qüestions com els drets dels menors, les voluntats anticipades o l'objecció de consciència dels professionals. En la mateixa línia s'ha pronunciat la consellera independent Sílvia Bonet, que ha remarcat que caldria haver fet un treball més profund amb el comitè de bioètica i ha afegit que hi havia l'oportunitat de regular els drets dels menors o la introducció de conceptes com l'atenció de qualitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?