Comença la consulta de BComú sobre el pacte amb el PSC

La formació d'Ada Colau assegura que si el resultat és el trencament amb els socialistes, no governaran amb cap altra força política

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ()

A les 10 d'aquest matí ha començat la consulta de Barcelona En Comú sobre la continuïtat del pacte amb els socialistes. Podran votar les prop de 10 mil persones que estan inscrites al registre d'aquesta formació que assegura que si es trenca l'acord amb el PSC no governarà amb cap altra força política.

La pregunta concreta que es fa és, si "atès el suport del PSC/PSOE a l'article 155", Barcelona en Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari. La votació ha començat ja, s'acabarà dissabte a la nit i els resultats es coneixeran diumenge a partir de les 12 del mig dia.

El text que es pot llegir a la web de la formació d'Ada Colau, just abans de fer la votació, recorda que el pacte local es va fer basant-se en un acord estrictament de ciutat, deixant fora el debat nacional. Però insisteixen en què, tenint en compte la gravetat dels fets que han ocorregut, la consulta és pertinent.

El líder socialista i segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha demanat a Ada Colau que deixi clara quina és la seva posició respecte a la continuïtat del pacte ara que s'està fent la consulta. Un posicionament que l'alcaldessa de Barcelona no ha fet. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va insistir en què el balanç del pacte amb els socialistes és positiu per a la ciutat, però que el suport del PSOE a l'aplicació del 155 fa necessari consultar les bases.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?