Últimas noticias Hemeroteca

Per la llana valenciana, ‘Esquellana’

Una campanya de "crowfunding" intenta recuperar la llana valenciana de l'ovella guirra i al temps reactivar la ramaderia extensiva i el sector tèxtil

L'ovella guirra és 100% valenciana. Una espècie autòctona que s'està perdent. Un grup de persones han decidit que no es perda i han pensat que açò pot suposar no ja negoci, sinó la reactivació d'oficis que antany van ser molt importants a la Comunitat i avui estan oblidats: el pasturatge i el sector tèxtil.

Esquellana és un projecte que poden consultar en la web Lateuaterra.org i conèixer els detalls de tot el que necessiten per a fer viable aquest projecte. Bàsicament 12.000 euros que pretenen arreplegar per la via del micromecenazgo.

Amb aqueixos diners, com explica la veterinària Anna Gomar (una de les impulsores del projecte), podrien processar uns 1.600 quilos de llana. I amb la venda d'aqueixa llana ja processada seguir amb el projecte. El projecte contempla recuperar la ramaderia extensiva el que obri la porta a l'ofici de pastor però a més va més enllà: processar la llana a la Comunitat Valenciana que antany va ser referència del tèxtil.

Esquellana s'afegeix a altres projectes internacionals entorn de la llana com a producte sostenible i comercialment viable.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?