Últimas noticias Hemeroteca

Òmnium Cultural no entrega el premi Grifonet en rebuig als empresonaments

L'entitat afirma que no hi ha lloc per a celebracions quan el president de l'entitat, el de l'ACN i part del Govern cessat de la Generalitat es troben tancats a la presó

Membres d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, en el moment d'anunciar la decisió de no atorgar enguany el Premi Grifonet. /

Òmnium Cultural renuncia al lliurament del premi Grifonet 2017. L’entitat entén que un acte festiu d’aquestes característiques no pot tenir enlloc amb el president de l’entitat, Jordi Cuixart, a la presó.

Amb aquest premi Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre distingeix cada any aquella persona o entitat que per la seva trajectòria i per la seva exemplaritat han contribuït de manera notable a la vida cultural de les Terres de l’Ebre.

La presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Roo, era l’encarregada de llegir el comunicat on s’anunciava la decisió. “Enguany no tenim cor per celebrar. El guardem per lluitar per la llibertat dels innocents”, llegia.

El guardó del premi Grifonet consisteix des de l’any passat en una escultura de bronze de l’artista Cinta Sabaté. Coincidint amb l’anunci a la renuncia del premi els membres d’Òmnium han mostrat el guardó que representa una figura femenina i que en aquest cas lluïa també el llaç groc que simbolitza la petició de llibertat dels empresonats.

Dolors Roo ha explicat que tenen intenció d’enviar una carta als presidents d’Òmnium I l’ANC, que es troben a la presó de Soto del Real, per explicar-los aquesta decisió.

Fins ara ja s’han celebrat sis edicions del premi Grifonet i els guardonats han estat Manolo ToMàs, Manel Ollé, Lola Santacatalina, Artur Quintana, Octavi Ruiz i Joan Beltran.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?