Els Mossos ja tenen nou número 2

Miquel Esquius, fins ara responsable de trànsit i transports, ocupa el lloc de Ferran López que des del 28 d’octubre es el nou cap dels Mossos per la destitució de Trapero

Imatge d'arxiu de Miquel Esquius / ()

El Comissari dels Mossos Miquel Esquius, fins ara cap de la Comissaria General de Mobilitat, ha estat nomenat com a número 2 del cos al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, que mana sobre totes les comissaries, les ABP de Catalunya. Ocupa el lloc del Comissari Ferran López que ara és el cap després de la destitució per decret del Major Josep Lluís Trapero per part del Ministeri de l’Interior la matinada del 28 d’octubre arran de l’aplicació del 155 i sota l’argument que no podia seguir per la seva situació judicial.

El Comissari Joan Figuera, que des del maig comandava la Comissaria General de Recursos Operatius de Mossos on hi ha entre altres l’àrea de la Brigada Mòbil amb els antiavalots, els GEI o els TEDAX, passa a portar la Sala Central de Comandament.

Com a sotscap del segon dels Mossos Miquel Esquius s’hi situa Josep Lluís Rosell. La Comissaria General de Mobilitat (trànsit i transport) i la de Recursos Operatius posen al capdavant els intendents que ara estaven de sotscaps: Vicenç Gasulla i Dani Pérez, tots dos amb una llarga experiència en aquestes matèries.

Andreu González és el cap de la Divisió de Trànsit i el Comissari Joaquim Belenguer passa a segona activitat però segueix vinculat a Egara com a suport.

Els canvis a la cúpula s’emmarquen segons fonts policials en la necessitat d’ocupar la plaça de López i en els moviments que suposa el trasllat de cada peça. El tarannà d’Esquius, cordial i tranquil, casa amb la recerca de calma en aquest procés d’impàs que viuen els Mossos, intervinguts pel Ministeri des del passat 27 d’octubre després de la proclamació de la República Catalana.

El Ministeri va destituir de seguida al Major Trapero i hi va posar el seu número 2 Ferran López que va acceptar el càrrec deixant clar que era provisional i que es volia regir per criteris tècnics. La cúpula dels Mossos està intentant mantenir un cert equilibri dins la trencadissa interna que plantejava la intervenció.

A nivell polític, el secretari tècnic del Ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver, d’origen mallorquí, és qui comanda els Mossos des de Catalunya. Tres dies a la setmana és al despatx del secretari general de la Conselleria, César Puig destituït juntament amb el director general de Mossos, Pere Soler.

Des de l’aplicació del 155, els Mossos han d’enviar totes les novetats i plans previstos al Ministeri amb informes escrits en castellà.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?