Últimas noticias Hemeroteca

Collboni no recolzarà la tramitació inicial dels pressupostos

El líder socialista i l'alcaldessa de Barcelona s'han reunit aquest matí per pactar els termes de la ruptura

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni / ()

Formalment, Jaume Collboni, encara és segon tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, però ja ha començat a fer oposició. D'entrada, no recolzarà la tramitació dels pressupostos que s'ha de votar en la comissió d'economia d'aquesta tarda.

El líder socialista ha explicat en una entrevista a Hoy por Hoy els motius pels quals no donarà suport malgrat haver participat en la redacció dels comptes. Collboni diu que "quan algú passa a l'oposició pot exigir continguts pressupostaris que, per una qüestió de solidaritat, quan estàs al govern no fas" i que, per tant, la posició del PSC canviarà.

Ada Colau, també en una entrevista a la SER, diu que és conscient de la dificultat de trobar suports per tirar endavant els pressupostos o qualsevol altre projecte. Però recorda que amb el PSC tampoc no tenien majoria. L'alcaldessa ha explicat que el PSC "només té 4 regidors i durant aquest temps de pacte no hem tingut la majoria suficient per aprovar res".Jaume Collboni i Ada Colau s'han reunit durant una hora i mitja aquest matí per pactar els termes de la ruptura. El cessament dels regidors socialistes es farà en els pròximes hores i dijous es presentarà el nou repartiment de responsabilitats. Fonts del PSC expliquen que la reunió ha estat cordial, però amb moments de tensió, especialment quan Collboni ha retret a Colau que no defensés el pacte abans de la consulta a les bases de la seva formació.

L'entrada del PSC al govern fa un any i mig va donar una mica d'aire al govern d'Ada Colau precisament perquè sumaven 4 regidors més i els permetia reduir el volum de feina que portaven els 11 de Barcelona en Comú. Ara, el problema es torna a plantejar en els mateixos termes. Excepte l'alcaldessa, tots els regidors tindran responsabilitats en algun dels 10 districtes de la ciutat i hauran de tornar a assumir les àrees que fins ara portaven els regidors socialistes. Dijous es coneixerà com es fa aquest repartiment.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?