"Vam pensar que anar a eleccions generaria frustració a l'independentisme"

L'últim delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús (PdeCAT), reconeix que el govern català no estava preparat per activar la República després de la declaració d'independència. Assenyala la conselleria de Romeva i Junqueras com les principals culpables.

L'últim delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús /

En una entrevista al programa Soroll de Ràdio Girona, Eduald Casadesús reconeix que el govern no estava a punt per fer efectiva la República. Diu que "no es preveia un escenari de violència, com el que es va veure l'1 d'octubre", però, a part d'això, afegeix que "algunes conselleries claus" no estaven preparades i assenyala com a culpables Oriol Junqueras i Raül Romeva. "Economia no tenia recursos previstos per aguantar tres, quatre, cinc, sis mesos per pagar perfectament els funcionaris, l'estructura mínima. Cal que els primers dies algun país internacionalment et reconegui":

Segons Casadesús, hi havia departaments que "no tenien prou coneixament del full de ruta" i hi havia estructures que "no estaven prou madures" abans de declarar la independència.

El govern no va frenar la DUI per "por a una frustració molt gran en el món independenstisa" diu Casadesús i aquest creu que va ser el motiu per no convocar eleccions autonòmiques. "Personalment crec que calia fer el que va proposar i treballar el conseller Santi Vila".

Per les eleccions del 21-D, Casadesús creu que el PdeCAT s'hauria de presentar amb les seves sigles, tal i com fan ERC i la CUP.

"El procés ha tapat" la feina feta  

Sobre la feina feta per la Generalitat a les comarques de Girona durant el mandat de Carles Puigdemont, Casadesús diu que s'han fet projectes importants com recursos per crear riquesa, potenciar els parcs naturals, prevenir grans incendis i ajudes per a noves activitats relacionades amb l'agricultura i la ramaderia. Lamenta i reconeix que aquests "accions han quedat tapades pel procés".

ESCOLTA L'ENTREVISTA AMB EUDALD CASADESÚS:

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?