Últimas noticias Hemeroteca

"Puigdemont i Junqueras estan inhabilitats pel procés de les grans mentides"

Mariano Rajoy considera que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras estan inhabilitats políticament i creu que tant el president de la Generalitat com ERC admeten ja que el que ha passat a Catalunya ha estat 'el procés de les grans mentides'

Un fragment de l'entrevista a Mariano Rajoy a la Cadena COPE / Atlas

Rajoy, en una entrevista a la COPE, ha interpretat d'aquesta forma les últimes declaracions de Puigdemont en què ha reconegut que hi ha alguna alternativa i les del partit de Junqueras en les que ha assumit que no estaven preparats per tirar endavant el sobiranisme. Unes declaracions que Rajoy ha dit que podien haver estat fetes molt abans per haver evitat la situació a la qual han portat a Catalunya: "No només no estaven preparats, és que era impossible", ha afegit el cap del Govern, que ha recordat que entre les mentides dels independentistes estava que el procés no afectaria a l'economia o que anaven a obtenir el suport internacional.

 

Tot i que reconeix que els membres del Govern poden presentar-se a les eleccions del 21D malgrat estar a la presó perquè no han estat inhabilitats pels tribunals, ha considerat que "gent així està inhabilitada políticament '. A més, creu que seria 'absurd' que algú que estigui a la presó va ser conseller perquè no podria exercir la seva funció, i davant la pregunta de si estaria disposat a negociar amb ells en el futur, ha precisat que la negociació que es va a obrir és la de la comissió del Congrés que va estudiar una reforma constitucional.

Rajoy ha assegurat que treballaran perquè el 21 de desembre no guanyin els partits independentistes, sinó que ho facin les formacions constitucionalistes, i ha precisat que, després que el Govern hagi fet la seva funció, 'ara li toca a la gent' decidir. Per això ha confiat que els electors, que ha recordat que voten més a Catalunya el PP en unes eleccions generals que en les autonòmiques, percebin la transcendència d'aquests comicis i votin massivament.

En tot cas, ha subratllat que, guanyi qui guanyi, ha de complir la llei i que l'article 155 de la Constitució 'sempre hi és'. Per a Rajoy, 'la situació en què s'ha ficat Puigdemont és certament complicada' i la seva campanya electoral pretén ser 'purament victimista'. 'Però pot pensar molta gent que ja està bé de fer tonteries i a veure si tots ens comportem amb un mínim de seny', ha afegit abans d'explicar que es va assabentar de la sortida de Puigdemont d'Espanya quan ja estava a Brussel·les.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?