Els menors immigrants sense papers ara dormen a l’Institut de Medicina Legal

Aquest dilluns la jutgessa degana de Barcelona ha ordenat el tancament de la Fiscalia de Menors i les garjoles de la Ciutat de la Justícia per impedir que aquests menors hagin d'estar custodiats com a detingut. Des d'aquesta nit passen la nit a l'Institut de Medicina Forense de Catalunya amb educadors socials

L'Institut de Medicina Legal, on ara dormen els menors de la Ciutat de la Justícia /

Els menors estrangers sense acompanyants ni documentació ja no passen la nit als calabossos de la Ciutat de la Justícia, ni a la sala d'espera de la Fiscalia de Menors. Dilluns 13 de novembre la  jutgessa degana de Barcelona, Carme Caso, va vetar definitivament l'estada d'aquests menors en aquest espai durant la nit. Creu que es tracta d'una situació "inadmissible" que ja fa més de 5 mesos que s'allarga.

La nit de dilluns han dormit, com a mínim vuit nois, a l’Institut de Medicina Legal i Forense de Catalunya. Ës, per exemple, on es fan les autòpsies. En aquesta institució els han reservat una sala, on poden menjar calent, dutxar-se ija no els custodien la policia catalana, sinó que són un grup d'educadors i traductors que els atenen.

Això sí, han passat la nit amb matalassos a terra. És una solució provisional fins que es puguin obrir més centres per a aquests nois. La Direcció General d'Atenció a la Infància demana "col·laboració" a totes les administracions, inclòs el Consolat del Marroc, per resoldre el problema. Creuen que l'arribada de menors "no es reduirà", mentre el sistema públic de protecció de menors està desbordat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?