"Encara no som independents perquè la majoria no ho ha volgut"

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, reconeix que "no sap quan" hi haurà aquesta majoria, però anima als independentistes a ser "perseverants"

Joan Tardà, en una imatge d'arxiu / ()

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha admès avui que a Catalunya no hi ha encara una majoria social que vulgui independitzar-se d'Espanya: "encara no som independents perquè no ha existit una majoria de catalans que així ho haguessin volgut", ha dit.

Després d'apuntar que "no sap quan" hi haurà aquesta majoria, Tardà ha animat als independentistes a ser "perseverants" amb el seu objectiu, en declaracions al Congrés després de registrar una petició conjunta amb el PDeCAT perquè es creï una comissió d'investigació sobre la "repressió policial" a Catalunya del passat 1 d'octubre.

Segons el seu parer, l'actuació policial de l'1 d'octubre va ser un "trauma" per a "tota" la societat catalana i, en última instància, va ser el que va frenar al Govern en la seva intenció d'"implementar" la República Independent Catalana.

"Es va declarar la independència, es va proclamar la República, però aquesta República no es va implementar i la raó fonamental és que no estàvem predisposats a posar en risc la seguretat dels ciutadans", ha argumentat Tardà, després de ressaltar el "gran exercici de responsabilitat" que ha suposat aquesta decisió del Govern.

Al respecte ha plantejat que, "si per posar les urnes la ciutadania va ser copejada, què hagués pogut passar si el Govern de Catalunya hagués sortit al balcó a proclamar la República?", més quan ahir la revista Interviu "va portar a col·lació alguns dels plans que havia per fins i tot prendre a l'assalt un parlament democràtic".

A poc més d'un mes per a les eleccions catalanes del 21D, el portaveu d'ERC ha posat èmfasi en que "Catalunya serà independent si hi ha una voluntat majoritària i perseverant dels ciutadans de Catalunya a voler ser independents" i en que "si aquesta majoria no existeix, mai no ho serà".

També ha recalcat que el procés d'independència "serà pacífic o no serà" ja que, segons el seu parer, els independentistes són "demòcrates" i "bona gent" abans que res.

Tardà ha dit que ERC concorre a les eleccions del 21 de desembre "amb la il·lusió i voluntat de guanyar" i que el seu objectiu és que els independentistes aconsegueixin la majoria de sufragis independentistes, és a dir, "passar del 50 per cent".

Ha advertit també al president del Govern, Mariano Rajoy, que davant un problema de força, com el que viu Catalunya, la "resposta autoritària de negar el diàleg i la negociació sempre, sempre, sempre és una derrota per a tots".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?