SORTEO DE LA COPAConsulta todos los emparejamientos de dieciseisavos de final

La defensa de Puigdemont al·legarà que l'extradició seria 'venjança política'

Ho publica avui el diari flamenc 'De Standaard'

()

La defensa de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels seus quatre exconsellers que es troben a Brussel·les al·legaran davant la Justícia belga que l'ordre d'entrega emesa per Espanya no aclareix els seus suposats delictes, sinó que és una venjança política, diu avui "De Standaard".

Aquest diari ha parlat amb el lletrat Christophe Marchand, que al costat dels advocats Michèle Hirsch -tots dos representen dos dels exconsellers- i Paul Bekaert -que defensa Puigdemont i els altres dos- desenvolupa la defensa legal conjunta dels cinc.

Segons la seva opinió, el jutge haurà de rebutjar les "euro-ordres" perquè en elles l'Audiència Nacional no va imputar cap acte "punible", destaca aquest diari flamenc, que assegura haver tingut accés als arguments legals dels advocats dels cinc acusats que seran invocats divendres, quan Puigdemont i els seus exconsellers hauran de declarar davant la Cambra del Consell de Brussel·les, un tribunal de primera instància.

Segons ha dit, les ordres d'arrest i detenció emeses per les autoritats espanyoles, que són idèntiques per als cinc, fan referència a cinc violacions del codi penal espanyol: delicte comès per un càrrec públic, desobediència, rebel·lió, amotinament i malversació de diners públics. "Però Espanya de cap manera deixa clar quines accions han emprès els nostres clients que caiguessin sota aquests delictes", segons assenyala aquest jurista al diari.

D'aquesta manera, ha considerat que Espanya "no contempla cap fet punible individual, sinó només les seves decisions polítiques, que coneixia tothom i per les quals van ser elegits democràticament". "Per tant, només són processats per la seva opinió política. El jutge belga ha de rebutjar la seva entrega", han conclòs els advocats.

Puigdemont i els seus exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig apel·laran a la legislació comunitària que regula l'ordre de detenció europea, que estableix que el lliurament pot ser rebutjat si s'ha emès per enjudiciar o castigar algú sobre la base de la seva opinió política.  La llei belga també estableix que és possible rebutjar l'"euro-ordre" si la seva execució soscava els drets fonamentals de les persones implicades, indica "De Standaard".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?