Últimas noticias Hemeroteca

Una de cada tres barcelonines ha patit violència masclista molt greu

L'Ajuntament de Barcelona prepara una aplicació de mòbil perquè les dones puguin indicar en quin lloc de la ciutat han estat agredides

Una de cada 3 dones de Barcelona ha patit violència masclista molt greu al llarg de la seva vida. És una de les dades preocupants de l'enquesta que sobre aquesta qüestió ha elaborat la Generalitat i que l'Ajuntament ha fet pública coincidint amb el dia contra la violència masclista que se celebra dissabte.

La regidora de feminismes, Laura Pérez, ha explicat que l'enquesta revel.la que el 31 per cent de les dones de Barcelona ha patit amenaces reiterades, violacions, altres agressions físiques, han rebut propostes de millores laborals a canvi de favors sexuals, o han vist com la seva parella o ex parella s'emportava els fills sense permís.

Per conscienciar els ciutadans que lluitar contra la violència masclista és cosa de tots, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya amb el lema #BCNantimasclista. "No giris l'esquena", "no és no" o "ens volem vives" són algunes de les frases de la campanya.

Els comerços de l'eix de Creu Coberta i 40 botigues del Born s'afegeixen a la campanya posant d'esquena els seus maniquins. D'altra banda, l'Ajuntament prepara una aplicació perquè les dones indiquin els llocs on han estat agredides per identificar les zones menys segures de la ciutat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?