Últimas noticias Hemeroteca

La pobresa s'agreuja als municipis de l'Àrea Metropolitana

El risc de vulnerabilitat era molt similar entre Barcelona i les poblacions del seu voltant, però en 2016 s'ha detectat una escletxa de 6 punts entre la capital i la resta de ciutats

Malgrat la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, a l'àrea metropolitana de Barcelona el 18 per cent de la població presenta un risc elevat de pobresa. Són dades de l'Enquesta de Condicions de Vida feta per l'Àrea Metropolitana i per l'Institut d'Estudis Regionals.

Segons aquest estudi, normalment a Barcelona i a la resta de municipis el percentatge de ciutadans en risc de pobresa ha estat molt similar. Però les dades del 2016 mostren que en el cas de Barcelona ciutat aquest risc afecta al 15 per cent dels ciutadans i que la xifra puja fins al 21 per cent a la resta de municipis. L'autor de l'estudi, Sergio Porcel, explica que aquesta escletxa és un fet rellevant i que s'hauran d'estudiar les seves causes.

L'Enquesta sobre les Condicions de Vida també mostra que es cronifica la situació de vulnerabilitat severa que pateixen el 5 per cent dels ciutadans. I l'habitatge s'emporta més del 40 per cent dels ingressos de la majoria de famílies que viuen de lloguer.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?