Últimas noticias Hemeroteca

Promoció del Transport Públic acusa l'oposició i el RACC d'obstaculitzar el tramvia per la Diagonal

L'associació per a la Promoció del Transport Públic ha presentat una vintena d'al·legacions al projecte de connexió del Trambaix i el Trambesòs

El trambaix a la Diagonal de Barcelona / ()

Promoció del Transport Públic (PTP) ha criticat l'actuació dels grups de l'oposició, especialment la d'aquells que defensaven als seus programes electorals la connexió dels tramvies. El president d'aquesta associació, Ricard Riol, considera que aquestes formacions tenen voluntat d'obstaculitzar el projecte "per elements de context", en referència a la situació política que es viu a Catalunya.

Davant la falta de recursos de la Generalitat, el govern municipal es va comprometre a avançar els diners per tirar endavant la connexió del Trambaix i el Trambesòs. Per fer-ho es necessita l'acord del plenari i, de moment, l'equip de Colau no compta amb els suports necessaris per tirar-ho endavant. Riol recorda que "tots els partits, excepte el PP, han defensat en algun moment la connexió".

Ricard Riol també ha rebutjat la proposta del RACC que ahir va plantejar que s'estudiïn traçats alternatius a la Diagonal per connectar els tramvies. El president de la Fundació RACC, Lluis Puerto, apuntava la possibilitat de fer-lo passar per la Gran Via o el carrer Aragó.

Els responsables de la PTP asseguren que el tramvia no col·lapsarà l'Eixample i que "si fugim de la Diagonal perquè ens fa por com pot afectar al trànsit privat, optar per la Gran Via o Aragó és com sortir del foc per caure a les brases". Afegeixen que quan el RACC proposa aquestes alternatives "és més aviat un intent de frenar el projecte".

Una vintena d'al·legacions

Promoció del Transport Públic ha presentat una vintena d'al·legacions amb les que asseguren volen millorar el projecte de connexió dels tramvies. Són propostes que afecten a la infraestructura, a l'ordenació del trànsit de les tres places que hi ha en el traçat i fins i tot al sistema d'explotació.

La PTP defensa que quan el tramvia comenci a circular per la Diagonal ho faci amb vehicles de més capacitat que els que preveu l'estudi informatiu. El projecte diu que el servei s'iniciarà amb vehicles de 30 metres i aquesta associació de defensa del Transport Públic proposa que s'ampliïn a 40 metres per incrementar ja d'entrada la seva capacitat.

L'associació també proposa que les línies que creuin la Diagonal siguin la T1 i la T2 que neixen a Sant Joan Despí i la T3 que arrenca a Sant Feliu. A més apunta que el traçat de la Meridiana s'hauria d'unir amb el que està previst a la Diagonal. Això suposaria, segons expliquen, fer un tram de vies d'uns 50 metres que ara no està previst en el projecte de transformació de la plaça de les Glòries.

Una altra de les al·legacions demana que els beneficis del tramvia respecte a l'autobús es comparin amb el sistema actual i no amb la línia D30 que hauria de creuar tota la diagonal. Bàsicament, diu Ricard Riol, perquè aquest autobús no s'ha arribat a implantar.

El document de la PTP també inclou propostes d'ordenació dels diferents modes de transport a les places de Verdaguer, Cinc d'Oros i Francesc Macià.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?