ARGENTINAHallados los restos del submarino ARA San Juan un año después de desaparecer con 44 tripulantes

Colau pacta amb el PDeCAT les ordenances de Serveis Funeraris

Barcelona en Comú i els demòcrates han arribat a un acord per aplicar descomptes en la factura dels enterraments de 2.000 famílies vulnerables

Cementiri vell del Poblenou de Barcelona /

Demà se celebra el primer ple després del trencament del pacte de Barcelona en Comú amb el PSC. I el govern de Colau aconseguirà aprovar les ordenances de Serveis Funeraris i Cementiris amb el suport, al menys, del PDeCAT i d'Esquerra Republicana. No tirarà endavant, en canvi, la proposta del govern de fer una funerària pública.

Barcelona en Comú i el PDeCAT han acordat modificar els criteris que donen dret a un enterrament gratuït o a rebaixes de fins al 30 per cent en la factura dels serveis funeraris. Per determinar la bonificació s'utilitzarà l'indicador de Renda Suficient de Catalunya que és de 569 euros mensuals. Les famílies que tinguin un índex de renda igual o inferior a 0,66 tindrà dret al servei gratuït i els que el tinguin igual o inferior a 1 podran obtenir bonificacions.

Les ordenances s'aprovaran demà, entraran en vigor al mes de gener i també obliguen a les funeràries a informar els ciutadans de la possibilitat d'acollir-se a la gratuïtat o les bonificacions.

La portaveu adjunta del grup Demòcrata, Sònia Recasens, assegura que es vol ampliar el nombre de famílies que es beneficien de la gratuïtat o dels descomptes en la factura fins arribar a les 2.000.

El que no tirarà endavant és la creació d'una funerària pública. El govern de Colau no ha trobat cap suport per aprovar aquest projecte.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?