La venda de cotxes híbrids es dispara i també augmenta el cotxe elèctric

El nombre de cotxes elèctrics continua sent irrisori a les comarques de Girona però la seva venda segueix augmentant. En el que portem d'any se n'han venut 26, un 73% més que en el mateix període de l'any anterior. En canvi, ja s'han venut gairebé un miler de cotxes híbrids.

Un cotxe elèctric carregant. /

En el cas dels híbrids, les 949 unitats venudes (+57%) els 10 primers mesos de l'any ja representen el 7% del mercat mentre que els 26 cotxes elèctrics venuts durant aquest mateix període només representen el 0'2%. Això sí, l'augment de vendes d’aquest tipus de cotxe ha estat del 73%.

El portaveu de l'associació de concessionaris FACONAUTO, Raúl Morales, diu que el cotxe elèctric és una realitat consolidada perquè totes les marques tenen el seu model i que avançarà d'una manera definitiva quan els cotxes puguin tenir més autonomia i hi hagi més punts de càrrega.

Raúl Morales, portaveu de FACONAUTO / El cotxe elèctric avançarà definitivament quan tinguin més autonomia i més punts de càrrega

Malgrat tot, el mercat continua dominat pels cotxes que van amb benzina. El 58% dels que s’han venut aquest any a les comarques de Girona fan servir aquest combustible (+12%) mentre que entre els que van amb dièsel representen un 34% i el descens de vendes ha estat del 19% en 10 mesos.

En total, entre gener i octubre s'han venut 13.343 vehicles a la demarcació, un 1'1% més que l'any passat. És un increment inferior a la mitjana de Catalunya, que frega el 7%.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?