L'ACA activa les dessalinitzadores per frenar el descens de reserves a Sau i Susqueda

La Generalitat ha posat a funcionar la dessalinitzadora del Llobregat i té previst incrementar la seva potència en breu perquè Sau i Susqueda no es buidin tan ràpid. Com ja avançaven els models predictius, la tardor està sent molt seca i les reserves estan per sota dels nivells de l'any passat. Amb tot, l'Agència Catalana de l'Aigua assegura que l'abastament està garantit per força temps. També a Boadella. Aquí, el que es podria veure afectada és la pròxima campanya de rec, si no plou.

Una imatge d'arxiu del pantà de Sau. /

En condicions normals, la dessalilinitzadora del Llobregat funciona al 10% perquè no estigui aturada però tenint en compte que Sau i Susqueda estan per sota o al llindar el 50% i el conjunt del sistema Ter-Llobregat no gaire millor, l'Agència Catalana de l'Aigua l'ha posat a funcionar al 50% i en breu passarà al 70%.

També s'ha posat en marxa la de Blanes, que pot generar recursos per la Costa Brava Sud i el Maresme Nord. Són mesures que, juntament amb d'altres, tenen per objectiu evitar que les reserves baixin més ràpid del que seria desitjable.

El director de l'Àrea d'Abastament de l'ACA, Jordi Molist, diu, però, que amb això només es pot cobrir una part petita de la demanda i que segueixen trobant a faltar l'aigua de pluja.

Jordi Molist, director de l'Àrea d'Abastament de l'ACA / Amb l'aigua dessalada només es pot garantir un 20% del subministrament

Ara mateix, l'abastament està garantit i també el de la zona de l'Alt Empordà, tot i que Boadella ja està per sota del 40%. Ara que no es rega les reserves baixen a poc a poc però si no plogués prou durant la tardor, l'hivern i la primavera es podrien planterjar restriccions a la pròxima campanya de rec.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?