La vida dels polítics independentistes a la presó

  • Com és la vida dels polítics independentistes empresonats?
  • Com és la relació amb els altres reclusos?
  • Com veuen el futur?

L'exterior de la presó d'Estremera, dimarts passat. /

“Passen 16 hores tancats en una cel·la d’uns sis metres quadrats amb una llitera, una dutxa i un WC”. Així ho ha relatat un dels testimonis que ha visitat Junqueras, Mundó i Romeva. La resta d’hores intenten marcar-se ells mateixos una rutina o fer totes les activitats que puguin dins del centre. Josep Rull juga a ping-pong i aprén idiomes, Dolors Bassa ajuda les altres presoneres a fer els deures i Carles Mundó juga a escacs. Escxolta aquí els testimonis recollits per Ser Catalunya.

 

Setmana decisiva

Aquesta és una setmana clau pel futur dels polítics i líders independentistes empresonats en diversos centres penitenciaris de Madrid.

La causa judicial ha passat de l'Audiència Nacional al Tribunal Suprem, que és des d’on s'investiga Carme Forcadell i la resta de membres sobiranistes de la mesa del Parlament. El jutge Pablo Llarena ha donat mostres de ser més laxe que la seva col·lega de l'AN Carmen Lamela. Va deixar lliures els membres de la mesa a canvi d'una fiança i podria passar el mateix amb els membres del Govern cessats per Rajoy si segueixen la mateixa estratègia: acatar el 155 i comprometre's a complir la Constitució a partir d'ara.

Això hauria de passar aquesta setmana, perquè el Suprem no vol prendre decisions durant la campanya pel 21D, que comença exactament d'aquí 7 dies.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?