Últimas noticias Hemeroteca

La Sopa de Girona, saturada de joves immigrants acabats d'arribar

El Centre d'Acolliment La Sopa de Girona, que atén a persones sense sostre, està rebent per primer cop a joves immigrants d'entre 17 i 25 anys, la majoria procedents del nord d'Àfrica. Han arribat sols a Catalunya i no tenen on anar a dormir i menjar. La directora de la Sopa alerta que estan saturats i que no els correspon a ells atendre aquests joves. Reclama a l'administració més recursos.

Des del mes de setembre fins al novembre, 18 joves d'entre 17 i 25 anys han passat per La Sopa. La majoria són nois subsaharians acabats d’arribar a Catalunya sols i, fins i tot, alguns dels que han arribat al centre d'acolliment de Girona són menors d'edat que haurien de ser tutelats per la Generalitat.

La directora de La Sopa, Rosa Angelats, diu que atenent aquests nois estan fent una funció que pertoca a les administracions. "És un gran problema" -admet Angelats- "perquè són persones que no haurien d'estar al circuit de gent sense llar, però no hi ha recursos específics" per atendre'ls, lamenta.

Rosa Angelats, directora de La Sopa / Arriben menors i és un gran problema perquè no haurien d'estar sense llar

Davant l'arribada descontrolada de joves subsaharians a la ciutat i per la falta de places a La Sopa, alguns d'aquests nois han passat nits a l'alberg de la Generalitat del carrer Ciutadans de Girona.

L'Ajuntament admet que des del setembre ha pagat l'allotjament d'alguns d’aquests joves en aquest alberg fins que, en col·laboració amb entitats com Càritas i Creu Roja, els han trobat un pis i una oferta de feina.

La majoria dels que arriben a Girona venen de Barcelona. És el destí inicial que persegueixen quan se'n van d'Àfrica per venir a Catalunya.

Llista d'espera a La Sopa

La directora de La Sopa, Rosa Angelats, explica que a l'arribada dels joves immigrants s'hi sumen persones refugiades "que no han obtingut asil", que també recorren a La Sopa per menjar o passar-hi la nit.

Ara mateix, i amb l'arribada del fred, a la Sopa hi ha llista d'espera per dormir. Tenen cobertes les 68 places d'allotjament disponibles (66 llits al centre i 20 en pisos d'acollida).

Angelats recorda que La Sopa "és un centre destinat únicament a ajudar a persones sense sostre" i haver d'atendre joves immigrants i refugiats "va en detriment de les persones que viuen al carrer".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?