El Trueta incorpora equipament per millorar i escurçar terminis en les proves als malalts de càncer

Els malalts de càncer de l'Hospital Josep Trueta hauran d'esperar menys dies o, en alguns, casos setmanes per saber els resultats de les seves pròves mèdiques gràcies als nous aparells que s'han instal·lat a l'Àrea de Biologia Molecular. És material comprat gràcies a una aportació de l'Oncotrail. Entre els nous equips n'hi ha un que permetrà fer biòpsies sense passar per quiròfan; amb una simple extracció de sang.

Alguns dels aparells que s'han comprat amb l'aportació de l'Oncotrail. /

Fins ara, les mostres que s'extreien als pacients per saber si havien de rebre un tractament s'havien d'enviar als laboratoris de Barcelona i els resultats trigaven a arribar.

Ara, tot el procés començarà i acabarà al Servei d'Anatomia Patòlogica de l'Hospital Josep Trueta. El cap d'aquest servei, Eugeni López-Bonet, diu que podran avançar el diagnòstic uns dies o fins i tot setmanes.

Entre els equips d'anàlisi que s'han instal·lat, també hi ha un aparell que permet fer biòpsies líquides. És a dir, que la mostra que es fa servir és sang i no teixit i això estalvia el pas per quiròfan.

López-Bonet diu que, de moment, només es farà servir en malalts de càncer de pulmó i per fer seguiment però, en un futur, s’anirà ampliant a altres tipus de càncer.

Eugeni López-Bonet, cap de servei d'Anatomia Patològica del Trueta / La biòpsia líquida es comença a fer i tindrà un gran recorregut

Amb aquest equipament n'hi ha suficient per cobrir totes les necessitats de la regió sanitària de Girona.

El material s'ha pogut comprar gràcies a una aportació de 23.000 euros que ha fet la Fundació Oncolliga, recaptats a la prova atlètica Oncotrail.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?