Medinyà tornarà a ser dependent

Les comarques de Girona tornaran a tenir 221 municipis a partir del 31 de gener de 2018 perquè Medinyà, dos anys després d’obtenir la seva independència, es veu obligat a fer marxa enrera. La sentència del Tribunal Constitucional, que tombava la llei del Parlament que permetia la segregació del municipi de Sant Julià de Ramis i l’aplicació de l’article 155 i la posterior intervenció de la Generalitat obliguen a fer marxa enrera.

El ple d'ahir al vespre el van seguir una quarantena de veïns. /

La presienta de la comissó gestora, Montse García, diu que el moment actual no permet heroïcitats i l’alcalde de Sant Julià, Marc Puigtió, ha garantit pressupostos separats perquè Medinyà pugui tenir autogovern.

Malgrat tot, al ple d’ahir al vespre que va servir per aprovar aquesta marxa enrera, García va retreure a l’alcalde de Sant Julià que hagués alentit el desplegament de l’autogovern l’últim any i d’haver demanat al delegat de l’estat, Enric Millo, que agilitzés la sentència del Tribunal Constitucional.

Montse García i Marc Puigtió, Medinyà i Sant Julià de Ramis / "No tenim cap més opció"

Medinyà va convertir-se en el municipi 222 de les comarques gironines el juny del 2015. Va ser llavors quan el Parlament de Catalunya va aprovar la llei que va permetre segregar-lo de Sant Julià de Ramis (on estava annexionat des del 1972). Un text que, fins i tot, va comptar amb l'aval del PP.

Mig any després, el febrer del 2016, va constituir-se la comissió gestora que havia de governar Medinyà fins al 2019, fins que les eleccions municipals permetessin constituir-ne l'Ajuntament.

Però el PP va canviar d'idea i va portar el cas al TC. Ara la comissió desapareix i Medinyà deixarà de ser poble a partir de l'1 de febrer del 2018, tornant a integrar-se a Sant Julià de Ramis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?